2020网络教育统考大学英语冲刺练习及答案

  • 2020网络教育统考大学英语冲刺练习及答案已关闭评论
  • 16
  • A+
所属分类:网教

一、交际英语

1.- What is your eldest sister like?

- ______________.

A.She is happy

B.She is ill

C.She is tall

D.She is at home

答案:C

2.- Is that seat taken?

- _________

A.Please don't worry.

B.I don't think so.

C.Why not?

D.It's very nice.

答案:B

3.- Please help yourself to the seafood.

- ________

A.No, I can't.

B.Sorry, I can't help.

C.Well, seafood don't suit.

D.Well, I'm afraid I don't like seafood.

答案:D

4.- What are you majoring in?

- _________

A.In a university.

B.Very hard.

C.Mathematics.

D.At nine in the morning.

答案:C

5.- Could you help me with my physics, please?

- ________

A.No, no way.

B.No, I couldn't.

C.No, I can't.

D.Sorry I can't. I have to go to a meeting right now.

答案:D

二、阅读理解

About three hundred words in the English language come from the names of people. Many of these words are technical words. When there is a new invention of discovery, a new word may be coined after the inventor or scientist.

It is interesting to observe how many common English words have found their way into the language from the names of people. Lord Sandwich who lived from 1718 to 1792 used to sit at the gambling table eating slices of bread with meat in between. As the Lord was the only one among his friends who ate bread in that way, his friends began to call the "bread" for fun. Later on the word became part of the English language.

The word "boycott" means to refuse to have anything to do with somebody or something. It comes from a man called Captain Boycott. He was a land agent in 1880 and he collected rents and taxes for an English landowner in Ireland. But the Captain was a very harshman. He treated his poor tenants very badly. His tenants decided not to speak to him at all. Eventually word got back to the landowner and the Captain was removed. The word "boycott" became popular and was used by everyone to mean the kind of treatment that was received by Captain Boycott.

6.The topic of this passage is the meaning of some words.

A.T

B.F

答案:B

7.The friends of Lord Sandwich coined the word “sandwich”.

A.T

B.F

答案:A

8.The tenants didn't like the English landowner.

A.T

B.F

答案:B

9.The word "harsh" means in the last paragraph "rude".

A.T

B.F

答案:A

10.The landowner removed the poor tenants when he found out that they were boycotting his land agent.

A.T

B.F

答案:B

Once James Thornhill, a famous English painter, was asked to paint some pictures on the walls of the king's palace in England.

Then workers were sent for and a big platform(台子)was made.

With the help of a worker, Thornhill started painting on the platform. They worked for a whole year and at last the pictures were ready.

Thornhill was happy when he looked at the pictures, for they were really beautiful. He looked at them for a long time, and then took one step back and looked again. Now the pictures were even more beautiful. He took another step, then another. Finally he was at the very edge of the platform, but he didn't know it because he was thinking of his pictures.

The worker saw everything. "What should I do?" he thought. "Thornhill was at the very edge of the platform. If I cry out, he will take another step, fall off it and surely be killed. "So the worker quickly took some paint(漆)and threw it at the pictures.

"What are you doing?" cried the painter, running quickly forward to his pictures.

11.James Thornhill was an English ______.

A.worker

B.artist

C.king

D.writer

答案:B

12.He was ordered to ______.

A.paint the wall of the king's palace in England

B.paint some pictures on the wall of the palace

C.build a big platform in front of the palace

D.put up some new pictures on the old wall

答案:B

13.It took them ______ to finish the pictures.

A.a month

B.a week

C.twelve months

D.half a month

答案:C

14.James Thornhill felt that the ______ he was from the pictures, the ______ they were.

A.nearer…more beautiful

B.farther…more ugly

C.farther…more beautiful

D.higher above…more good-looking

答案:C

15.The worker threw some paint at the pictures in order to ______.

A.save James' life

B.destroy the picture

C.make the picture more beautiful

D.make the king angry

答案:A

三、词汇与语法

16.A computer can only do _______you have instructed it to do.

A.how

B.after

C.what

D.when

答案:C

17.I often see ______ the road on his way home.

A.he cross

B.him cross

C.him crossed

D.he crossing

答案:B

18.There ________ a book and some magazines on the desk.

A.is

B.be

C.have

D.has

答案:A

19.A pair of spectacles ________ what I need at the moment.

A.is

B.are

C.has

D.have

答案:A

20._________her and then try to copy what she does.

A.Mind

B.See

C.Stare at

D.Watch

答案:D

四、完型填空

I became lame(跛的) in both legs in my childhood. I can't stand withoutthe support of two sticks. Only in my wheelchair can I “walk”.

I still remember the first day at ___21___. When I appeared at the door, everyone in the classroom stared at me in surprise. My face turned red. I couldn't help turning back. It was the ___22___ and sympathy(同情)in their eyes that stopped me doing so. I went shyly towards an unoccupied (空的) seat.

Being lame, I didn't dare to walk in front of my classmates. I was afraid that I might be laughedat. In those days I was very sad to see others walking ___23___.

One day, a few students came up to me and asked me to go outside. I was really excited. They encouraged me with a(n) friendlysmile and pushed me in my wheelchair from place to place. I was ___24___ to them for giving me a chance to see the sights of our lovely school with my own eyes.

After that we often read, played and talked together. My friends are always ___25___ to help me. It made me forget I am handicapped (残疾的).

Once they asked me, “What is the most beautiful thing in our school?” Without hesitation (犹豫) I said, “It is the friendship.”

21.

A.happily

B.school

C.ready

D.thankful

E.kindness

答案:B

22.

A.happily

B.school

C.ready

D.thankful

E.kindness

答案:E

23.

A.happily

B.school

C.ready

D.thankful

E.kindness

答案:A

24.

A.happily

B.school

C.ready

D.thankful

E.kindness

答案:D

25.

A.happily

B.school

C.ready

D.thankful

E.kindness

答案:C

五、英译汉

26.I'm having a headache now.

答案:我现在有点头疼。

27.Students can study by themselves through school network.

答案:学生可以自己通过校园网络学习。

28.The students are encouraged to do more listening, reading and writing by their teacher.

答案:老师鼓励学生多听、多读、多写。

29.As is known to all, China is the largest developing country in the world.

答案:众所周知,中国是世界上最大的发展中国家。

30.Life is meaningless without a purpose.

答案:没有目标的生活是毫无意义的。

31.Most students feel satisfied with the progress they’ve made.

答案:大多数学生对自己所取得的进步感到满意。

六、写作

32.写作

Instructions:根据下面所给的题纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

假如你叫李华,你的同学正在开展一场讨论,主题是:学生要不要参加体育锻炼。请根据下面所提供的信息,给某英语报社写一封信,介绍讨论情况。

60%的学生 40%的学生

1.应该每天进行体育锻炼 1. 锻炼浪费时间

2.做早操、打乒乓、打篮球、但不要时间过长 2. 锻炼使人疲劳

3.锻炼能增强体质,减少疾病 3. 锻炼以后很兴奋,较长时间不能投入学习

注意:1. 信的开头已为你写好,但不计入总词数

2. 词数:80字左右 参考单词:reduce vt. 减少

Dear Editor,

I'm writing to tell you about a discussion we've had about whether the students should take physical exercise.

答案:无