网教统考2020年12月大学英语模拟题及答案

  • 网教统考2020年12月大学英语模拟题及答案已关闭评论
  • 47
  • A+
所属分类:网教

一、交际英语

1.- Must I be home before seven?

- ___________________.

A.No, you needn't

B.No, you mustn't

C.Yes, you will

D.No, you won't

答案:A

2.- Have a cup of tea, _________?

- Thanks a lot.

A.don't you

B.haven't you

C.shall we

D.will you

答案:D

3.- Happy birthday to you!

- ______!

A.Happy birthday to you

B.I'm very glad

C.That's all right

D.Thank you

答案:D

4.- Would you like to go to the concert with us this evening?

- ________

A.No, I already have plans.

B.I'd love to, but I'm busy tonight.

C.No, I really don't like being with you.

D.I'm ill, so I shouldn't go out.

答案:B

5.- Hello, how are you?

- _________

A.Hello, how are you?

B.How do you do?

C.Fine, thank you.

D.That's OK.

答案:C

二、阅读理解

When you take a walk in many of the cities in the West, you often see a lot of people walking dogs. It is still true that a dog is the most useful and faithful animal in the world. But the reasons why people keep a dog have changed.

In the old days, people used to train dogs to protect themselves against attacks by other beasts. And later, they came to realize that the dog was not only useful for protection but willing to obey his master. For example, when people used dogs for hunting, the dogs would not eat what was caught without permission. But now, people in the city need not protect themselves against attacks of an animal.

Why do they keep dogs, then? Some people keep dogs to protect themselves from robbery, but the most important reason is for companionship. For a child, a dog is his best friend when he has no friends to play with. For young couples, a dog is their child when they have no children. For old couples, a dog is also their child when their real children have grown up. So the main reason why people keep dogs has changed from protection to friendship.

6.It is true that a dog is the most important animal in the world.

A.T

B.F

答案:B

7.According to the passage, dogs were trained for protection against other animals in the past.

A.T

B.F

答案:A

8.Dogs were used for hunting because they always obeyed their masters.

A.T

B.F

答案:A

9.The most important reason for people in the city to keep dogs now for companionship.

A.T

B.F

答案:A

10.The main idea of the passage is that the dog is a useful and friendly animal.

A.T

B.F

答案:A

How men first learnt to invent words is unknown; in other words, the origin of language is a mystery. All we really know is that men, unlike animals, somehow invented certain sounds to express thought and feelings, actions and things, so that they could communicate with each other; and that later they agreed upon certain signs, called letters, which could be combined to present those sounds, and which could be written down. Those sounds, whether spoken or written in letters, we call words.

The power of words, then, lies in their associations - the things they bring up before our minds. Words become filled with meaning for us by experience; and the longer we live, the more certain words recall to us the glad and sad events of our past; and the more we read and learn, the more the number of words that mean something increases.

Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words which appeal powerfully to our minds and emotions. This charming and telling use of words is what we call literary style. Above all, the real poet is a master of words. He can convey his meaning in words which sing like music and which by their position and association can move men to tears. We should therefore learn to choose our words carefully and use them accurately, or they will make our speech silly and vulgar.

11.The origin of language is _________.

A.a legend handed down from the past

B.a matter that is hidden or secret

C.a question difficult to answer

D.a problem not yet solved

答案:D

12.What is true about words?

A.They are used to express feelings only.

B.They can not be written down.

C.They are simply sounds.

D.They are mysterious.

答案:C

13.The real power of words consists in their ______.

A.properties

B.characteristics

C.peculiarity

D.representative function

答案:D

14.By “association” in the last paragraph, the author means ______.

A.a special quality

B.a joining of ideas in the mind

C.an appearance which is puzzling

D.a strange feature

答案:B

15.Which of the following statements about the real poet is NOT true?

A.He is no more than a master of words.

B.He can convey his ideas in words which sing like music.

C.He can move men to tears.

D.His style is always charming.

答案:A

三、词汇与语法

16.The dog was tearing the cloth ______its teeth.

A.with

B.by

C.through

D.in

答案:A

17._______people in the world are sending information by e-mail every day.

A.Several million

B.Many millions

C.Several millions

D.Many million

答案:A

18.It was not ________ midnight that they discovered the children were not in their bedroom.

A.before

B.at

C.after

D.until

答案:D

19.The harder you study, ____ you will learn.

A.much

B.many

C.the more

D.much more

答案:C

20.You had better ________ a doctor as soon as possible.

A.seeing

B.saw

C.see

D.seen

答案:C

四、完型填空

When someone asks me what business I am in. My face feels hot. I envy (嫉妒) people who can say that they are writers, bookkeepers and doctors. All these jobs speak for themselves.

I really do make a living by__21__, and a good one, too. I can laugh like a king or like a schoolboy. It is a skill that I have learned, like the skill of mending shoes. Whenever and however laughter is needed - I am asked to do__22__. I laugh like a bus driver or a shopkeeper. I laugh sadly, kindly and happily.

I need__23__ point out that a job of this kind is tiring. I spend most evenings in nightclubs. My job is to laugh during the weaker part of the show. My loud, hearty laugher must be timed carefully. It must not come too soon,__24__ neither must it be too late.

I go through life quietly. I can copy the laughter of others. I can laugh in many different ways. But I'm not sure that I have ever heard the sound of__25__ own laugh.

21.

A.hardly

B.my

C.but

D.it

E.laughing

答案:E

22.

A.hardly

B.my

C.but

D.it

E.laughing

答案:D

23.

A.hardly

B.my

C.but

D.it

E.laughing

答案:A

24.

A.hardly

B.my

C.but

D.it

E.laughing

答案:C

25.

A.hardly

B.my

C.but

D.it

E.laughing

答案:B

五、英译汉

26.We have made little progress.

答案:我们没有取得什么进展。

27.Let's find a place to shelter from the rain or we'll get wet.

答案:我们找个地方躲雨吧,不然就淋湿了。

28.No matter how much it cost, he had to get the car fixed.

答案:无论费用多高,他也不得不去修车。

29.He stopped smoking.

答案:他已经戒烟了。

30.Do you have access to the Internet?

答案:你能上网吗?

31.You'd better do that again.

答案:你最好再做一遍。

六、写作

32.写作

Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

1.介绍你的一位英语老师;

2.说明他(她)的主要教学方法以及你的看法。

My Teacher of English

答案:无