2020年12月网教统考大学英语B试题及答案

  • 2020年12月网教统考大学英语B试题及答案已关闭评论
  • 386
  • A+
所属分类:网教

一、交际英语

1.-You haven't beento Beijing, have you?

-____________. How Iwish to go there.

A.No, I haven't

B.Yes, I have

C.No, I have

D.Yes, I haven't

答案:A

2.- I think he is a good lecturer.

- _________

A.Sorry, it doesn't matter.

B.So do I.

C.Yes. It's a good idea.

D.I don't mind.

答案:B

3.- I didn't mean to do that. Please forgiveme.

- _________

A.Not too bad.

B.That's all right.

C.It's a pleasure.

D.Thank you.

答案:B

4.- This box is too heavy for me to carry itupstairs.

- _______

A.You may ask for help.

B.I'll give you a hand.

C.Please do me a favor.

D.I'd come to help.

答案:B

5.- Are you going on holiday for a long time?

- _________

A.It was a long time.

B.Two weeks ago.

C.No. Only a couple of days.

D.Not long time ago.

答案:C

二、阅读理解

Thereare different ideas about pets in different parts of the world. In mostcultures, animals are in a worse position than human beings. In some cases,however, people treat their pets like members of their families, or perhapsbetter. In the United States and Europe, there are special shops that sellclothing and food for cats and dogs.

In manycountries of the world, there is special food for pets. It is common for bigmarkets in many places to sell cat food and dog food. However, in a small townin France, there is a special restaurant for dogs. Dogs are the only customers.There is seating for twenty of them. The dogs choose from a variety of disheson the menu.

Ofcourse, in most parts of the world, pets don't live in such wealth and comfort.People treat their pets in a more practical way. People own cats and dogsbecause they keep away mice and other unwanted animals. Owners have some lovingfeelings for their pets, but they do not see them as equal to family members.In most places in the world, there isn't any special clothing or fine food foranimals. There aren't any special restaurants for dogs.

Petsaround the world live in a great variety of ways, just as people do.

6.According to the passage, in most countriespeople treat their pets like members of their families.

A.T

B.F

答案:B

7.According to the passage, there arerestaurants for dogs in every city in France.

A.T

B.F

答案:B

8.For many people, pets may have a morepractical function because cats and dogs can be used to keep away mice.

A.T

B.F

答案:A

9.In some cases, animals have better food andclothing than people.

A.T

B.F

答案:A

10.The main idea of this reading passage isthat people treat pets in very different ways in different parts of the world.

A.T

B.F

答案:A

One daya bookseller(书商)let a big box of books fall on his foot.“Go to see the doctor,” said his wife. “No, ”he said.“I'll wait until the doctor comes into the shop next time. Then I'll askhim about my foot. If I go to see him, I'll have to pay him.”

On thenext day the doctor came into the shop for some books. When the bookseller wasgetting them ready, he told the doctor about his bad foot. The doctor looked atit.

“Youmust put that foot in hot water every night. Then you must put something onit,” said the doctor.

He tookout a piece of paper and wrote on it. “Buy this and put it on the footbefore you go to bed every night,” he said.

“Thankyou,” said the bookseller. “And now, sir, here are your books.”

“Howmuch?” said the doctor.

“Twopounds.”

“Good,”said the doctor. “I shall not have to pay you anything.”

“Why?”asked the bookseller.

“Itold you about your foot. I want two pounds for that. If people come to myhouse, I ask them to pay one pound for a small thing like that. But when I goto their houses, I want two pounds. And I came here, didn't I?”

11.What happened to the bookseller one day?

A.He lost a box of books.

B.His foot was wounded by a box of books.

C.He lent the doctor a box of books.

D.He sold out all his books.

答案:B

12.The bookseller's wife asked him ______.

A.to go out for some medicine

B.to send somebody for a doctor

C.to go to see the doctor

D.to wait for the doctor to come

答案:C

13.The bookseller didn't take his wife'sadvice because ______.

A.he was afraid of the doctor

B.he didn't like to take medicine

C.he couldn't walk by himself

D.he didn't want to pay the doctor

答案:D

14.The doctor paid ______ for the books.

A.one pound

B.two pounds

C.nothing

D.something

答案:C

15.The bookseller paid ______ money forseeing the doctor in the end.

A.more

B.less

C.the same amount of

D.no

答案:A

三、词汇与语法

16.I saw that she was in difficulty with allthose parcels, so I offered my_____.

A.service

B.money

C.use

D.chance

答案:A

17.You______to the meeting this afternoon ifyou have something important to do.

A.needn't to come

B.don't need come

C.don't need coming

D.needn't come

答案:D

18.They got there an hour _____than theothers.

A.early

B.much early

C.more early

D.earlier

答案:D

19.Neither John ______ his father was able towake up early enough to catch the morning train.

A.nor

B.or

C.but

D.and

答案:A

20.Mike is better than Peter _______swimming.

A.for

B.at

C.on

D.in

答案:B

四、完型填空

“GoodTime” is a program on ABC Radio.

JimGreen is an announcer for the program. Most of the girls and boys like theprogram. They also like Jim Green. Some of them often make phone calls to himand thank him __21__ his work. There are lots of letters to him every day, too.

JimGreen gets up at 6:00 every morning. He has bread and a glass of milk forbreakfast. He leaves home at 6:30 and __22__ his office at 7:15.

Theprogram __23__ at 7:30.He plays the new records of the pop songs and modernmusic for his listeners. At 8:00 it's time for the news.

Jimfinishes work at 10:30. He goes home __24__ his car. He __25__ newspaper andlistens to music after supper. He thinks his life is very interesting.

21.

A.for

B.gets to

C.in

D.begins

E.reads

答案:A

22.

A.for

B.gets to

C.in

D.begins

E.reads

答案:B

23.

A.for

B.gets to

C.in

D.begins

E.reads

答案:D

24.

A.for

B.gets to

C.in

D.begins

E.reads

答案:C

25.

A.for

B.gets to

C.in

D.begins

E.reads

答案:E

五、英译汉

26.Think it over before you speak.

答案:先考虑一下再说。

27.This is the worst hospital I have everseen.

答案:这是我见过的最差的医院。

28.The girls are busy making preparations forthe weekend party.

答案:姑娘们忙着准备周末的晚会。

29.I read the local newspapers with greatinterest every evening.

答案:每晚我怀着极大的兴趣读当地报纸。

30.My classmate is much cleverer than I.

答案:我的同学比我聪明多了。

31.I'm thinking about a visit to Paris.

答案:我在考虑去巴黎旅游。

六、写作

32.写作

Instructions:根据下面所给的题纲用英语写出一篇不少于80词的寻物启示。

假如你是李明,遗失了一本书。你应包括下列内容:

1.书在哪里遗失的;

2.这本书对你很重要;

3.拾到者应该如何和你联系。

答案:略